De weg naar evenwichtige volwassenheid 

Als ouder zie je dat je kind ergens mee zit en dat het niet lekker in z’n vel zit. Maar jullie hebben er niet helemaal de grip op die je wel zou willen. Je wilt je kind dolgraag helpen, maar je weet niet goed hoe. Misschien is het contact tussen jou en je kind veranderd sinds de puberteit en moeten jullie opnieuw op elkaar afstemmen. Of je kind heeft last van stress, angsten, depressieve gevoelens, onzekerheid of motivatieproblemen. 

Als jongere herken je dit misschien wel:
•  je wilt wat steviger in je schoenen staan
  je wilt minder last hebben van negatieve gedachten, emoties en situaties
  je voelt je misschien soms net wat anders dan je leeftijdsgenoten
  je kan ook last hebben van stress, angst of depressieve gevoelens
  je vindt het lastig om bij jezelf te blijven. Soms vraag je je af wie je nou eigenlijk echt bent 
  je wilt jouw sterke eigenschappen het liefst inzetten als kracht in plaats van dat je je kwetsbaar voelt
  je wilt jezelf goed leren kennen zodat je je zelfverzekerd voelt. Je bent namelijk uniek zoals je bent! 

Wat is het resultaat van het coachingstraject?

Onderliggend aan sociaal-emotionele problemen kunnen verschillende oorzaken liggen. Door de exclusieve combinatie van coaching en hypnotherapie ontdekken we wat er onder het gedrag en de gevoelens zit, waardoor je je nu zo voelt. Dit doorbreken we, waardoor blijvend positieve verandering plaatsvindt in emoties, gedrag en omgaan met moeilijke situaties. Mocht een onderliggend trauma ten grondslag liggen aan bepaalde emoties, wordt dit verwerkt door middel van verschillende traumaverwerkingstechnieken.

Tijdens het coachingstraject word  je je tevens bewust van eigen kwaliteiten, valkuilen, mogelijkheden, talenten, gevoelens en gedachten. Ook gaan we aan de slag met de nieuw verkregen inzichten en vaardigheden. Denk aan:
 zelfvertrouwen
 communicatie en sociale vaardigheden
. ontspanning
•. weerbaarheid
. eigen keuzes maken
. omgaan met nieuwe situaties (bijvoorbeeld na scheiding en schoolwisseling)
. omgaan met emoties die je in het leven ervaartJe hebt na het traject meer zelfvertrouwen, inzicht, veerkracht en is in meer in evenwicht.

Jij als ouder bent ook betrokken bij het proces. Tenslotte is opvoeden en opgroeien een wisselwerking tussen ouders en kind. Je krijgt minimaal een eigen sessie om inzicht en handvatten te krijgen. De sfeer in huis verbetert en er is meer ontspanning in het gezin. 

Ik wil je even laten weten dat het met I. heel erg goed gaat. Ik heb hem al maanden niet meer boos gezien, hij volgt zijn school, interesseert zich voor andere dingen en hij is vrolijk. Nogmaals dankjewel voor alles!
– moeder van een jongen van 16

 

Maak een afspraak

 

.Je kind kan ook deelnemen aan de Ik Leer Leren training. In 5 bijeenkomsten leert je kind zijn eigen leerstijl, en krijgt massa’s tips hoe hij deze kan gebruiken bij het leren en maken van huiswerk. Ook omgaan met faalangst, concentratie, motivatie, plannen en organiseren komen uitgebreid aan bod. Na deze training is je kind voor de rest van zijn school- en studietijd verzekerd van succes!