De weg naar evenwichtige volwassenheid 

Als ouder zie je dat je kind ergens mee zit en dat het niet lekker in z’n vel zit. Maar je hebt er niet helemaal de grip op die je wel zou willen. Je wil je kind dolgraag helpen, maar je weet niet goed hoe. Misschien is het contact tussen jou en je kind veranderd sinds de puberteit en moeten jullie opnieuw op elkaar afstemmen. Het proces van autonoom worden kan bepaalde triggers veroorzaken bij jou als ouder of bij je kind. 

Als tiener wil je wel wat steviger in je schoenen staan en minder last hebben van lastige emoties en situaties. Je voelt je misschien soms net wat anders dan je leeftijdsgenoten. Je kan ook last hebben van stress, angst, depressieve gevoelens of je vindt het lastig om bij jezelf te blijven. Soms vraag je je af wie je nou eigenlijk echt bent. Je wil jouw sterke eigenschappen het liefst inzetten als kracht in plaats van dat je je vooral kwetsbaar voelt. Ook wil je jezelf goed leren kennen zodat je je zelfverzekerd voelt. Goed nieuws: dit kan heel goed lukken!

Wat is het resultaat van het coachingstraject?

Onderliggend aan sociaal-emotionele problemen kunnen verschillende oorzaken liggen. Als jullie met mij aan de slag gaan, zorg ik ervoor dat je kind zich bewust wordt van zijn eigen onderliggende behoeften en patronen. Omdat we werken in de onderlaag (wat zit er onder het gedrag en de gevoelens), vindt blijvend positieve verandering plaats in emoties, gedrag en omgaan met lastige situaties.
Tijdens het coachingstraject wordt je kind zich tevens bewust van eigen kwaliteiten, valkuilen, mogelijkheden, talenten, gevoelens en gedachten. Ook gaan we aan de slag met nieuwe vaardigheden en inzichten. Denk aan: zelfvertrouwen, communicatie, ontspanning, sociale vaardigheden, weerbaarheid, eigen keuzes maken en omgaan met nieuwe situaties (bijvoorbeeld na scheiding), angsten, boosheid en andere emoties. Je kind heeft na het traject meer zelfvertrouwen, een goed zelfbeeld, heeft veerkracht en is in evenwicht. Als er een onderliggend trauma ten grondslag ligt aan bepaald gedrag, wordt dit verwerkt door middel van verschillende traumaverwerkingstechnieken.

Ik zorg er ook voor dat jij als ouder de onderliggende behoeften van je kind gaat zien. Dat je weet hoe je het beste kan communiceren en samenwerken met je kind. De sfeer in huis zal direct verbeteren en er is meer ontspanning voor iedereen in het gezin. Voor meer informatie over ouder-en opvoedcoaching, klik hier.

Wil je binnen nu en een paar maanden een blij en evenwichtig kind? Plan dan vandaag nog een afspraak via Zoom of telefoon en ontvang meteen waardevolle tips. 

Maak een afspraak

 

.Je kind kan ook deelnemen aan de Ik Leer Leren training. In 5 bijeenkomsten leert je kind zijn eigen leerstijl, en krijgt massa’s tips hoe hij deze kan gebruiken bij het leren en maken van huiswerk. Ook omgaan met faalangst, concentratie, motivatie, plannen en organiseren komen uitgebreid aan bod. Na deze training is je kind voor de rest van zijn school- en studietijd verzekerd van succes!