Wat bereikt je kind met kindercoaching of kindertherapie?

Tijdens het therapie- of coachingstraject wordt je kind zich bewust van eigen kwaliteiten, valkuilen, mogelijkheden, talenten, gevoelens, gedachten en de samenwerking van het brein met het lichaam. Ook gaan we aan de slag met nieuwe vaardigheden en inzichten. Denk aan: zelfvertrouwen, communicatie, ontspanning, sociale vaardigheden, weerbaarheid, eigen keuzes maken en omgaan met nieuwe situaties (bijvoorbeeld na scheiding), angsten, boosheid en andere emoties. Ook als er een trauma ten grondslag ligt aan bepaald gedrag, wordt dat verwerkt middels verschillende traumaverwerkingstechnieken. 
Je kind heeft na het traject blijvend meer zelfvertrouwen, een goed zelfbeeld en is in evenwicht. Hierdoor kan het goed omgaan met mogelijk toekomstige emoties en ervaringen.

Kinderen leren door te ervaren

Kinderen leren het meest door zelf te ervaren. Ik werk daarom met korte gesprekken en veel oefeningen. Denk aan: ontspanningsoefeningen, hypnotherapie, visualisaties en (creatieve) spelvormen. Ik werk ook met Emotional Freedom Techniques (EFT), reflexintegratie en andere lichaamsgerichte therapievormen om het kinderbrein naar ontspanning, focus en aandacht te brengen.

Kinderen zijn heel goed in staat om, soms met de juiste sturing, zelf tot oplossingen te komen!

 

Kijk hier voor de trajecten om zo snel en effectief mogelijk een vrij en evenwichtig kind in huis te hebben.

Coachingssessies vinden plaats in mijn praktijk. In overleg met de school van je kind kan ik een coachingssessie ook op school plannen.

Ja, ik wil mijn kind helpen!

Je kind kan vanaf 11 jaar ook deelnemen aan de Ik Leer Leren training en de training Weerbaar communiceren voor pubers!